Wees welkom

Zaterdag 17 juni is er voor alle hobbytuinders, natuurliefhebbers en plantengekken een Tuindag in Het Weeshuis. Tussen 11:00 en 17:00 uur vinden er verschillende activiteiten plaats in de prachtige, hopelijk zonnige, weeshuistuin. Ook de muzikale omlijsting zal deze dag niet ontbreken; het singer-songwriterstrio Marloes, Imke en Nicky treedt op en brengt de tuin in zomerse sferen.

Herman Wevers (Bibliotheek Rivierenland) en tuinontwerper Bert van Holst zetten samen deze dag op de kaart. "De volksuniversiteit organiseerde in het verleden al een plantjesmarkt rond de Nationale Tuinenweek. Die wilden we graag weer oppakken en combineren met aanvullende activiteiten rond het Weeshuis. Er zijn veel mensen die dol zijn op planten, tuinen en natuur. Wat is mooier dan dit te delen met elkaar en jezelf te verrijken met kennis over alles wat met planten en tuinen te maken heeft,” aldus Herman Wevers.
“Wat deze tuin zo bijzonder maakt? Het liefdevolle onderhoud ervan door een groep vrijwilligers van het Elisabeth Weeshuis Museum, maar ook vooral de locatie is heel speciaal. De weeshuistuin is een unieke plek in de binnenstad van Culemborg. Wanneer je er bent, heb je niet het idee dat je in de stad bent. Het enige wat je hoort zijn de vogels en af en toe een trein. Volgend jaar willen we in Culemborg en omgeving weer een tuinenroute te organiseren.

Tijdens deze Tuindag vinden er verschillende activiteiten plaats. Op het plein voor het Weeshuis is de plantjesmarkt, in het leescafé geven twee tuinontwerper gratis advies over ontwerp, aanleg en beheer van de tuin. De volksuniversiteit West-Betuwe organiseert de workshop schilderen à la Monet en genieten van een rondleiding door de weeshuistuin. Het terras van het Weescafé is open voor iets lekkers en ook het weeshuismuseum ontvangt graag de bezoekers die zich willen verdiepen in de geschiedenis van het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland.

Kortom, een bijzondere dag om te ontdekken, ontmoeten en ontspannen. Aanmelden is niet nodig, behalve voor de workshop schilderen a la Monet
aanmelden voor:

  • plantjesmarkt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Schilderen a la Monet

 

Juni 2017
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Openingstijden vandaag:

tel: 0345 51 39 12
e-mail: info@elisabethweeshuis.nl

Inloggen

AANMELDEN

accountnaam
wachtwoord
onthouden?